First Year Done. Meh Sini Aku Nak Confess Sikit




Assalamualaikum..

Hi :) On behalf of me, I would like to apologise sebab dah lama sangat, LAMA SANGAT SANGAT tak update blog ni. Aduhh last post haritu kata nak cerita pasal sem 1 experience en. Hmm SEMbang adela huhuh. My mistake sebab tak reti nak bahagi masa, tak reti nak bahagi priority semua tu.

Actually, aku dah lama dah start cuti sejak 20 Mac haritu. Aku malas nak bukak laptop cuz I was living with my Ipoh life. Jumpa and lepak dengan member lama, enjoying the tranquility of Ipoh breeze from opah's house, playing with my furry-4-paws friends :3 (ade arnab baru ^w^) and jalan2 dekat pekan Ipoh. 

And today, i am currently staying in KL for a while due to group work Meassured Drawing project which will be held for 2-3 weeks. Sekarang, hati aku pilu dan sedih. Away from Ipoh. Away from opah and little sisters. Away from the vibes that will never be found anywhere except Ipoh. But still, i am grateful mama jaga aku dekat sini.

Hahaha okay enough for cerita2 about Ipoh. Nanti lagi sedih susah pulak kang.

CONFESSION

Aku terus terang jela ye. Aku tak suka belajar kt sini. ( Tau2 jela kan kat mana, nanti mention uni tu tak pasal2 kena tangkap nanti hahaha. ) 

Iv never felt happy selama aku belajar sini. Aku ingat masuk alam universiti lepas habis SPM, cara pembelajaran and environment akan lagi best cuz i never experienced such bonds between classmate during my high school years. But i was wrong. Aku tak rasa environment and jiwa architecture dekat sini. And by that, i'm talking about my studiomates and lecturers over here.

Selfish. Rude. Sombong angkuh. Kedekut ilmu. Perangai nokharam. Suka berpuak. Those are what i define the environment here. The hatred begun ever since we started our first site analysis groupwork project for 2nd semester. Aku benci. I hate of what i've witnessed. 

"Lancau. Kau tu bersyukur la at least dapat belajar."
"Jadaharam kau stop merungut boleh tak haa. Dah dah la tu"

BODOH. Kau tahu ape.

Aku tengok budak2 archi dari universiti lain takdenya perangai mcm ni. Maybe aku tak nampak details dia, but at least diorang ada jiwa and semangat nak belajar tu. Semangat tolong classmate. Suka kongsi ilmu. I could see their soul in their drawings and sketches. The best part of it is, they make it as a team. As a family. I envy all of it. 

Itu je yang aku mampu describe and cerita dekat sini. Aku tak nak cerita lebih2. Aku ade apply UPU haritu (may Allah bless you for helping me, Muba) Hopefully they approve it. Aku nak mulakan hidup baru sebab aku dah tak tahan belajar sini. Subject okay. Course takde hal. Lecturer perangai cm bab1 pun im okay with it. Aku tak suka classmates, the environment, dan semangat yang semakin pudar. Itu je.

Sorry for the emotional content here. Aku taktau nak cerita kt siapa dah. Aku harap Allah dengar dan makbul doa aku. Aku dah tahan sangat dah ni.

dan aku taknak cerita pasal experience 1st year. aku dah tawar hati 




No comments:

Post a Comment